top of page

Ava & Trix

Wat

Ava & Trix is een game voor het lager onderwijs en maakt kinderen enthousiast rond wetenschap en techniek. De kinderen spelen Ava & Trix op de tablet, de PC of het smartboard.

Uitdaging/probleem?

Het is een hele uitdaging om jonge kinderen in het klaslokaal warm te maken voor wetenschap en techniek. Toch is het cruciaal om kinderen op jonge leeftijd al enthousiast te maken over dit thema. Daarbij komt nog dat er soms te weinig aandacht is voor meisjes als het over STEM gaat.

Oplossing?

Met Ava & Trix is gekozen voor sterke verhalen waarin uitdagende problemen worden voorgeschoteld. Vervolgens is het aan de kinderen om het probleem op te lossen. Hoe smelt je ijs zo snel mogelijk nu de trouwringen van nonkel erin vastzitten? Hoe scheid je peper van zout? De kinderen worden enthousiast omdat we ze in de game met concrete problemen confronteren. Kinderen moeten het probleem oplossen met behulp van wetenschappelijke proefjes. Ze experimenteren daarbij op de tablet maar ook in het echt.

Maaike Neuville, Koen De Graeve, Vic De Wachter, Clara Cleymans en vele andere bekende acteurs hebben een stem gegeven aan de personages in de game.

Wie deed wat?

Ava & Trix maakten we in eigen beheer en wordt intussen gebruikt door 312 scholen in Vlaanderen.

Illustratie: Michèle Vanparys

Concept: Michèle & Jill Vanparys

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
In de series Start Me Up, interviewde CharlieMag het Ava and Trix team.
Lees het artikel hier:
http://charliemag.be/wereld/ava-en-trix/
bottom of page