Voor De Show

Wat?

Een eerste versie van een digitale lessenreeks over culturele voorstellingen voor de lagere school. Niet alleen verbeelding, inspiratie en thematiek komen aan bod, maar ook wat een cultureel centrum is en hoe je je er moet gedragen.

Uitdaging/probleem?

Jonge kinderen gaan vaak voor het eerst naar een culturele voorstelling met hun klas in de lagere school. Ze zijn vaak niet op de hoogte van de etiquette, hoe zo’n cultureel centrum in elkaar zit, en hoe zo’n voorstelling verloopt.

 

Culturele centra klopten daarom aan bij Cultuurconnect, digitale innovators in de culturele sector. Die deden op hun beurt beroep op ons wegens onze expertise in gamification.

Oplossing?

We ontwikkelden een uitgebreid prototype van een app voor culturele centra. Voor elke graad van het lager onderwijs werkten we drie modules (lessen) uit waarin de leerlingen alle aspecten van theater leren kennen.

 

Aan de hand van verschillende technieken, en geholpen door leuke teksten en afbeeldingen, werden de negen modules telkens een afgewerkt en entertainend geheel. Daarmee kon Cultuurconnect gaan testen en zo efficiënt de productiefase aanvatten.

Wie deed wat?

Opdrachtgever: Cultuurconnect

Instructional design: Jill Vanparys

Prototyping: Jonas Vandeput, Kasper Geeroms

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Privacy Policy​

All works © Curious Cats. Please do not reproduce without the expressed written consent of Curious Cats.